diumenge, 8 de maig del 2011

Comunicat de premsa


Solidaritat Catalana per la Independència va celebrar el seu acte de campanya a Reus, aquest dissabte dia 7 a 2/4 de 9 del vespre a l’auditori del Palau Bofarull, on es van aplegar més de 200 persones, malgrat la forta pluja.

El primer parlament va anar a càrrec de Dolors Solé, candidata a l’alcaldia de Reus, que va exposar el projecte de SI a la ciutat. Va destacar els projectes que es podrien realitzar amb l’espoliació de 3.000 euros per any que pateix cada ciutadà de Reus. Va fer esment de la potencia que hauria d’adquirir la ciutat en diversos camps com la universitat, la pagesia, la creativitat i que cal fer de Reus una ciutat principal en el context català.

Va prosseguir la intervenció de l’històric independentista i professor de la Universitat de València, i membre del PSAN Josep Guia, que va destacar la importància de seguir impulsant aquesta onada d’independència als ajuntaments, i posar en contradicció l’escàs tarannà democràtic de l’estat espanyol, que impedeix amb les seves polítiques la relació natural entre els territoris que conformen els Països Catalans.

Núria Cadenes, periodista i escriptora, impulsora de l’organització Maulets, empresonada sense proves durant quatre anys, va ser la sorpresa de la nit, que va substituir la presència anunciada d’Alfons López-Tena, que no va poder assistir per problemes de salut. Cadenes va destacar la gran capacitat de treball i dignitat nacional dels diputats de SI al parlament, i que cap diputat més està defensant la llibertat de la nació catalana.

Va tancar la ronda de parlaments el Secretari General de Solidaritat Catalana per la Independència i diputat al Parlament del principat de Catalunya, Uriel Bertran. Va fer un repàs dels esdeveniments històrics cap a la independència d’Escòcia, Flandes i del País Basc. La seva intervenció va servir per esperonar i agrair als candidats de les 111 poblacions que han presentat llistes electorals de SI arreu del principat i en especial la candidata de Reus i al de Tarragona, present a l’acte.

L’acte es va cloure amb el cant dels Segadors i la presencia a l’escenari dels membres de la llista de SI a l’ajuntament de Reus.
Reus, 8 de maig de 2011

Secció local de Solidaritat Catalana per la Independència

Palau Bofarull

Ahir al Palau Bofarull, tal com ja teníem anunciat, es va realitzar l'acte d'inici de campanya de Solidaritat. Tot i que hi va haver un canvi d'última hora (Alfons López Tena no va poder assistir, però en el seu lloc va intervenir la periodista Núria Cadenes) i de la pluja l'assistència va ser prou nombrosa.

Dolors Solé va recordar l'importància del comerç a la ciutat de Reus i senyalà que l'espoli fiscal que pateix Catalunya significa més de 300 milions d'euros pels habitants de Reus, amb els quals es podria fer un hospital nou cada any o noves escoles sense barracons.

Josep Guia va venir com representant del PSAN, l'únic partit existent que porta més de 40 anys lluitant per l'independentisme. Va dóna importància a l'alliberament nacional, sobretot perquè si la nació no s'allibera córrer el risc de desaparèixer com a tal, i acabar així sense nació que s'hagi d'alliberar.

La periodista Núria Cadenes va voler dóna una injecció d'alegria: "votar SI per alegria", va dir. Recordant que la lluita i el camí cap a la de independència ha sigut molt llarg, però que ara després d'un llarg bagatge dient que no els catalans podem dir que SI alguna vegada.

Finalment parlà el diputat al Parlament i Secretari General de Solidaritat Uriel Beltran, qui felicità Dolors Solé i a tots els membres i col·laboradors de SI-Reus.

L'acte va acabar amb la fotografia de família amb tots els candidats de llista de Solidaritat al municipi de Reus i els ponents, i el cant de l'himne nacional.