dijous, 12 de maig del 2011

SI dóna suport a les mobilitzacions contra les retallades socials. Amb la independència no caldria fer cap retallada

SI denuncia que la retallada del 10% del pressupost de la Generalitat equival a 54 dies de l'espoli fiscal que pateix Catalunya.


Aquest dissabte 14 de maig estan convocades dues mobilitzacions a la ciutat de Barcelona per denunciar les retallades socials que el govern de la Generalitat vol aplicar al nostre sistema de benestar.
L’actual govern de la Generalitat té la previsió d’aplicar retallades amb l’excusa de la crisi i la falta de finançament suficient.
SI dóna suport a les mobilitzacions contra les retallades socials. Amb la independència no caldria fer cap retallada

Si bé és cert que estem en plena crisi econòmica, també és cert que aquesta ha estat provocada pel descontrol del sistema financer.

Catalunya està plenament afectada per aquesta crisi, i és evident que la Generalitat, amb el finançament actual, en pateix les conseqüències.

Des de Solidaritat Catalana per la Independència sempre hem defensat que les finances públiques han de ser transparents i s’han de basar en criteris de bona gestió. Tanmateix, també és cert que Catalunya pateix un espoli fiscal de més de 22.000 milions d’€ anuals.

Per tant la conseqüència lògica a l’actual situació, i alhora la millor manera de defensar el minso Estat del Benestar que gaudim és exigir que l’Estat Espanyol deixi d’espoliar Catalunya i per tant queda evident que amb la independència, el nostre govern no es plantejaria fer cap retallada.

És per això que Solidaritat Catalana per la Independència dóna suport a les dues manifestacions convocades a Barcelona pel dissabte 14 de maig. Una convocada pels sindicats majoritaris a l’Administració Pública amb el suport d’entitats, associacions i personalitats a les 11 h a la plaça Catalunya, i l’altra convocada per la Intersindical-CSC i d'altres col·lectius, a les 18h davant de la seu d’Hisenda a la plaça Letamendi.

Tot i que ambdues manifestacions reclamen que no s’apliqui cap retallada als serveis públics, és certa també la seva diferència alhora de proposar solucions. Com a independentistes podem compartir més o menys els lemes de les manifestacions, però també és cert que podem expressar el nostre posicionament, nítidament independentista en ambdues. De fet,  des de SI considerem que ja és hora que l’ independentisme conseqüent participi i faci sentir la seva veu allà on és menys receptiu el nostre missatge i la millor manera d’aconseguir-ho és estar al costat d’aquests i fer-los evident que el millor camí per defensar les nostres demandes és precisament la independència de Catalunya.

Per tant Solidaritat Catalana per la Independència convoca a totes les persones adherides, simpatitzants i ciutadania en general a participar en ambdues manifestacions i expressar el nostre rebuig a les retallades que es volen aplicar. Demanem també que vinguin i portin estelades.

Aquelles persones que vulguin, ens trobarem a la plaça Catalunya a 2/4 d’11 davant del cafè Zurich, i a la tarda a 2/4 de 6 a la plaça Letamendi per la manifestació alternativa.

CiU, PSC-PSOE i PP es neguen a debatre la reforma a la baixa de les retribucions als diputats.

La Mesa del Parlament, integrada per CiU, PSC-PSOE i PP, ha comunicat aquesta mateixa tarda a SI que ni tan sols es debatrà la proposta que el passat dimarts 3 de maig va fer el Subgrup de Solidaritat Catalana per la Independència de reformar a la baixa les retribucions dels sous dels diputats al Parlament de Catalunya.

“Mentre el Govern de la Generalitat és incapaç de ni tan sols aconseguir les misèries del Fons de Competitivitat, mentre el Govern anuncia retallades a diari en educació, sanitat i d’altres serveis socials posant en alt risc la cohesió social i el benestar dels ciutadans del nostre país, la casta política al Parlament de Catalunya decideix blindar-se i ni tan sols vol debatre unes mesures que estalviarien als ciutadans prop de 5 milions d’euros, a més a més de la càrrega simbòlica que tindria mostrar que els polítics també s’estrenyen el cinturó”. Aquesta ha estat la resposta del diputat independentista, Alfons López Tena, en saber-se la noticia.
 

També ha destacat que tot i la seva negativa es continua destruint ocupació (més d’un 19% d’atur a Catalunya en aquests moments) i els ciutadans de Catalunya cada cop són més pobres perquè no s’inverteix en aquelles polítiques que traurien el nostre país de la crisi i “perquè ni Govern ni oposició mouen un dit per recuperar els més de 20.000 milions d’euros que Espanya ens roba cada any i que són vitals per al benestar dels catalans i catalanes”.

“Novament la casta política decideix retallades pel poble en sanitat o educació, però blindatge dels privilegis de la casta política”, ha lamentat.  I ha recordat que “els diputats del Parlament de Catalunya continuaran cobrant de mitjana més de 20.000 € l’any lliures d’impostos per desplaçar-se de Barcelona a Barcelona.
.